Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Skidskytteförbundets utbildningsinitiativ lockar stort intresse och stärker föreningar

Intresset för Skidskytteförbundets utbildningsverksamhet har aldrig varit större, vilket tydligt signalerar en växande idrott och en stark vilja från föreningarna att stärka sin kompetens och utveckla sig.

Ett lysande exempel på denna trend är Västerås SK, som aktivt tar steget framåt. Genom att ta kontakt med sin skidskyttekonsulent visade föreningen ett tydligt behov av stöd för att utveckla sig. Som ett svar på detta arrangerade Skidskytteförbundet en praktisk dag för Barn och Ungdomsledarutbildningen i Västerås, vilket visar förbundets strategiska åtagande att maximera stödet till föreningarna och optimera resurserna.

Under denna dag deltog 18 deltagare från 6 olika föreningar, medan en liknande utbildning ägde rum i Nässjö, där 14 deltagare från 7 föreningar fick möjlighet att fördjupa sina kunskaper. Dessa praktiska utbildningar möjliggör att fler ledare kan delta och dela ansvaret för den dagliga verksamheten, samtidigt som det skapar naturliga nätverk för samarbete mellan närliggande föreningar.

För de som är intresserade av att delta finns det möjlighet att utbilda sig som Barn och Ungdomsledare i Röbäck (Umeå) den 25 maj, i Falun den 1 juni och i Torsby den 15 juni.

Föreningar som önskar att förbundet genomför en utbildning på plats är välkomna att ta kontakt med sin Skidskyttekonsulent för att arrangera detta.

Dessutom startar en ny omgång av Steg 2 – Juniortränarutbildningen under våren. Denna omfattande utbildning ger tränare för äldre ungdomar och juniorer en bred kunskapsbas för att effektivt utveckla sina aktiva. Juniortränarutbildningen inleds i Nässjö den 31 maj – 2 juni.

För den senaste informationen om tillgängliga utbildningar håll koll på utbildningssidan som uppdateras löpande.

Foto: Carl Schnell

Publicerad: 2024-04-29

Senast uppdaterad: 2024-04-29